Vatten
Vatten eller kemiskt, väte och syre i en förening, H2O. Kan även kallas för diväteoxid. Di som då står för två väteatomer. Vatten förekommer i stora mängder både på jorden och faktiskt även i människokroppen som till 70% består av vatten. Vatten är en förutsättning för allt liv.

Vatten är också något som alltid har intresserat människan. Inte bara ut ren överlevnadssynpunkt utan ur andra aspekter också.
Att bo vid havet eller en sjö är drömmen för de flesta. Att rofyllt kunna blicka ut över ett stormande hav eller en lugn spegelblank sjö, ger harmoni och en inre lycka för de flesta.
Hela verksamheter är uppbyggda just av närheten till vatten. Spaanläggningar är ett typexempel på detta. Men även andra aktiviteter som att förlägga stugor nära vattnet för turister eller semesterfiranden.


I mer närmiljö är vattnet en viktig ingrediens i det dagliga hemmet. Inte ur överlevnad men som komfort. Ett badrum är en del av huset hjärta. Även om vistelserna där kan vara korta är det viktigt för många att badrummet är inrett för komfort och trivsel. Trender som att skaffa sig ett spabad hemma eller en bubbelpool i badrummet verkar bestå. Höjdpunkten är naturligtvis att kunna skaffa sig förutsättningar att även skapa en pool i trädgården. Antingen en öppen pool på marken eller de lite mer kostsamma nedgrävda och ibland även överbyggde med ett poolhus.

 E-post | Hem |