Utomhus

Har du en restaurang eller ett café och funderar på att ha en uteservering? Det är kanske inte det lättaste att veta vad du ska ha för typ av utemöbler. Det finns ganska många att välja mellan idag. Det finns allt från loungegrupper till matgrupper och barbord mest stolar. Utemöbler kommer idag i en mängd olika material. Det finns i aluminium, vilket har fördelen att de är lättskötta. De rostar inte, de möglar inte och slits inte direkt ut av användning heller. De är även lätta att flytta på om du vill ta in dem på natten. Nackdelar med detta material är att det kan bildas ärg på dem, så att de blir gröna i färgen. Dock går det att tvätta bort.


Rotting är ett annat material som många satsar på. Det finns naturlig rotting och det finns konstrotting. De möbler som är tillverkade i naturlig rotting måste stå skyddade, i uterum för utsätts de för fukt så kan de ruttna. Därför är konstrotting ett bättre alternativ om du ska ha dem ute. Utemöbler i konstrotting kommer i många olika prisklasser. De är lättskötta och ofta räcker det att spola av dem lite då och då.
Teak är ett material som en del utemöbler är tillverkade i. Detta är ett träslag från Asien och det är tungt och hårt och tål både väta och andra angrepp. Dock krävs dessa möbler att du sköter om dem genom att slipa och olja dem varje år.

 E-post | Hem |